Vitamin D NUTRIWAY™

kr 195,00
Varenummer: 119797
Størrelse: 90 tabletter
Antall:

  NUTRIWAY Vitamin D er et kosttilskudd som inneholder D-vitamin utvunnet fra naturlige kilder. Det bidrar til at du føler deg vel og er generelt helsefremmende.

  Hva produktet gjør for deg

  • NUTRIWAY™ Vitamin D tilfører en dose på 15 µg (600 IU)* med D-vitamin, utvunnet fra naturlige kilder, for å støtte helsen din.
  • D-vitamin bidrar til å vedlikeholde en normal benbygning og normale tenner.
  • D-vitamin bidrar til et normalt opptak og en normal utnyttelse av kalsium og fosfor.
  • D-vitamin bidrar til at immunsystemet fungerer normalt og vedlikeholder en normal muskelfunksjon.
  • D-vitamin spiller en rolle i celledelingen.
  * 300 % av RI (referanseinntak).

  Derfor vil du like produktet

  Daglig eksponering for sol uten solbeskyttelse dekker vanligvis det daglige D-vitaminbehovet.**

  Livsstilen og jobben vår fører til at mange av oss tilbringer mye tid innendørs. Muligheten begrenses ytterligere om høsten og vinteren fordi solen blir svakere og dagene kortere. Dessverre er det få matvarer som inneholder D-vitamin, noe som betyr at det å få i seg nok D-vitamin fra kostholdet alene for de fleste av oss ikke er et godt alternativ. Følgelig er det mange som ikke drar nytte av «solvitaminets» fulle potensial, og dermed kan D-vitaminmangel bli en realitet.

  Hjelpen er nær! Med NUTRIWAYTM Vitamin D, som inneholder D-vitamin utvunnet fra naturlige kilder, har du D-vitamin og solens krefter for hånden.

  Interessante fakta

  Om lag 30 minutter med daglig soleksponering på armer og ansikt uten solbeskyttelse dekker normalt det daglige behovet for D-vitamin.**

  Svært få matvarer inneholder naturlig D-vitamin. Fet fisk (som laks, tunfisk og makrell) og fiskeleveroljer er gode kilder. Okselever, ost og eggeplomme inneholder små mengder med D-vitamin.

  En omfattende studie finansiert av EU fant at D-vitaminmangel er utbredt blant 40,4 % av den europeiske befolkningen, uavhengig av alder, etnisitet og breddegrad.***

  NUTRIWAY™ Vitamin D tilfører D-vitamin utvunnet fra to naturlige kilder.

  Det er fremstilt med dyrket gjær – en svært konsentrert kilde til D-vitamin.

  Gjæren dyrkes på anlegget til en NutriCert™-sertifisert partner.

  NUTRIWAY Vitamin D inneholder ingen kunstige smakstilsetninger, fargestoffer eller tilsatte konserveringsmidler.

  ** Mengden D-vitamin som produseres i huden ved hjelp av solen, kan påvirkes av breddegrad, årstid, ozonlaget, skyer, overflateforhold, klær, hudfarge og alder. Kilde: EFSA NDA Panel, 2016. Scientific opinion on dietary reference values for vitamin D. EFSA Journal 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547; https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2016.4547
  *** Kilde: Cashman KD, Dowling KG, et al. Vitamin D deficiency in Europe: pandemic? Am J Clin Nutr (2016) 103(4):1033–44.10.3945/ajcn.115.120873.

  Nøkkelegenskaper

  NUTRIWAY Vitamin D tilfører en dose på 15 µg (600 IU) med D-vitamin.

  Det er enkelt å innlemme tilskuddet i kostholdet – det er bare å ta en liten, lett svelgbar tablett daglig.

  NUTRIWAY Vitamin D er fremstilt med dyrket gjær – en svært konsentrert kilde til D-vitamin.

  NUTRIWAY Vitamin D inneholder ingen kunstige fargestoffer, smakstilsetninger eller tilsatte konserveringsmidler.

  Bruk

  Ta 1 tablett daglig, med eller uten et måltid.

  • Oppbevares utilgjengelig for små barn.
  • Dette produktet er ingen erstatning for et variert kosthold.
  • Overskrid ikke anbefalt daglig dose. Hold boksen godt lukket.
  • Oppbevares kjølig og tørt.
  • I tillegg er det viktig å ha et variert og balansert kosthold samt en sunn livsstil.

  Ingredienser

  INGREDIENSER: maltodekstrin, stabilisatorer (mikrokrystallinsk cellulose, kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose, hydroksypropylmetylcellulose), vitamin D-gjær 3%, modifisert stivelse, antiklumpemidler (silisiumdioksid,fettsyrer), sukrose, antioksidanter (natriumaskorbat, alfa-tokoferol), fuktighetsgiver (glyserol), mellomkjedede triglyserider, kolekalciferol, overflatebehandlingsmiddel (karnaubavoks).

  Næringsverdi

  GJENNOMSNITTLIG INNHOLD PER DAG (1 TABLETT) % RI****
  D-vitamin 15 μg 300

  **** % av referanseinntak

  Ofte stilte spørsmål

  Hvem kan ha nytte av dette produktet?

  Voksne som er opptatt av å ta vare på kroppen og har en aktiv livsstil. De kan slite med å få i seg nok D-vitamin, ikke bare fra kostholdet, men også fordi de oppholder seg mest innendørs med begrenset tilgang til solen, særlig om høsten og vinteren.

  Kan jeg risikere å få i meg for mye d-vitamin hvis kostholdet mitt inneholder mye fet fisk, egg og melkeprodukter?

  Forskning tyder på at risikoen for D-vitaminforgiftning er svært lav blant friske mennesker når inntaksnivåene er lavere enn 10 000 IU (250 µg)/dag.

  Er det andre fysiske tilstander der bruk frarådes?

  Det er ikke dokumentert at det foreligger kontraindikasjoner for bruk av dette produktet. Som med alle kosttilskudd bør personer som får medisinsk behandling, rådføre seg med lege før de bruker produktet.

  Kan dette produktet inntas med andre kosttilskudd?

  Dette produktet kan kombineres med andre kosttilskudd. Det gir brukerne fleksibilitet til å skreddersy tilskuddsregimet slik at det oppfyller nettopp deres livsstilsrelaterte behov og næringsbehov. En kombinasjon av NUTRIWAY DOUBLE X eller NUTRIWAY DAILY og/eller NUTRIWAY Cal Mag D Plus utgjør ikke noen helserisiko dersom de anbefalte daglige dosene overholdes.

  Hvorfor inneholder NUTRIWAY Vitamin D ikke Vitamin K2?

  Vitamin D er et grunnleggende næringsstoff som har flere helsefordeler. Det bidrar blant annet til å støtte beinvekst og til å vedlikeholde skjelettet. Siden både D-vitamin og K-vitamin spiller viktige roller i beinmineraliseringen, inneholder enkelte kosttilskudd begge disse næringsstoffene. Det er imidlertid ikke nødvendig å innta begge samtidig for at D-vitaminet skal være effektivt. K-vitamin finnes i ulike matvarer, deriblant i grønne bladgrønnsaker, kjøtt og melkeprodukter. Ettersom lite av K-vitaminet går tapt i tilberedningen av maten, får de fleste i seg nok K-vitamin gjennom kosten. Derimot er det epidemiologisk dokumentert at D-vitaminmangel er utbredt over hele verden. Én fordel med å tilføre D-vitamin alene i et kosttilskudd er at det gjør det mulig for folk å ha mer kontroll over næringsinntaket, og dermed kan de også kontrollere at de dekker mangler i kostholdet.